Nytt fra Økonomisenteret AS, september 2019

17. oktober, 2019

Vel overstått sommer! Her har vi samlet noen nyheter for deg som det kan være praktisk å vite om. Håper du finner det nyttig!

Interne nyheter:
• Nytt avdelingskontor i Slemmestad: Økonomisenteret har nå åpnet et eget avdelingskontor i Slemmestad! Vi holder til i innovasjonssenteret Colab i Vaterlandsveien 19. Her er vi på plass hver tirsdag, onsdag og torsdag. Ring oss gjerne på forhånd om du ønsker å treffe oss her.

• Gratis juridisk samtale: Har du behov for juridisk ekspertise? Vi har inngått et samarbeid med Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS. Deres fagområder er blant annet forretningsjus, fast eiendoms rettsforhold og arv- og familierett. De har også kompetanse innen immaterielle rettigheter og arbeidsrett. Advokat og partner i firmaet, Asle Skola, er bosatt i Røyken og vil være hos oss hver andre torsdag fra klokken 08.30. For at flest mulig skal få snakke med Asle begrenses samtalene til 20 minutter. Som en av våre kunder kan du også kontakte ham med juridiske spørsmål på 47 46 45 42.

• Ny mann på laget: Vi har fått en ny regnskapsmedarbeider med på laget. Mohsen Khazaei (40) fra Heggedal har jobbet deltid hos oss siden februar. Han er gift og har to barn. Mohsen har en bachelor i regnskap og revisjon, har bred erfaring, og prater både norsk, engelsk og persisk. Med Moshen på laget er vi nå 21 ansatte. Hele ni av disse er autoriserte regnskapsførere.

Økonominytt:
• Nye regler klargjør arbeidsgivers ansvar for innberetning av naturalytelser: 1. mai kom det nye regler som slår fast at det er arbeidsgivers ansvar å holde orden på og oppgi alle skattepliktige naturalytelser den ansatte mottar, både fra arbeidsgiveren og fra såkalte tredjeparter.

For mer informasjon om de nye reglene: Klikk her

• Skattepliktige personalrabatter: Alle rabatter der arbeidsgiver enten har tatt initiativ eller medvirket til rabatten er skattepliktig. Nærområderabatter, hvor man gir hverandre gjensidige rabatter, skal også vurderes som skattepliktige.  Grensen for når rabatter skal meldes inn som skatte- og arbeidsgiveravgiftspliktig er 8000 kroner (samlet for personal- og tredjepartsrabatter). Rabatten skal rapporteres i a-meldingen innen to måneder.
o Skattepliktig bonuspoeng: Privat bruk av bonuspoeng opptjent i yrke er skattepliktig fra første krone.  Er verdien helt «bagatellmessig» er det imidlertid ikke skattepliktig. Når det gjelder flybonuspoeng er disse skattepliktige, enten det er bagatellmessige eller ikke.

For mer om de nye reglene for personalrabatt: Klikk her

Regnskap Norge jobber iherdig for å få til endringer i disse reglene.  Les mer her

• Grense for fradragsberettigede gaver: Fra i år er den fradragsberettigede grensen for gaver i arbeidsforhold 2000 kroner. Uten skatteplikt for mottaker.

• Momsfritt med e-bøker/e-tidsskrifter: Fra 1. juli i år er salg av e-bøker (elektroniske bøker) og e-tidsskrifter til sluttbruker, fritatt for merverdiavgift.

GDPR-tilsyn, skybasert regnskapssystem, elbil som firmabil?
Vi i Økonomisenteret ønsker også å minne våre kunder om at Datatilsynet har varslet tilsyn for å undersøke om norske virksomheter følger de nye reglene for behandling av personopplysninger som ble innført i fjor (GDPR). Vi kan hjelpe deg med å få på plass gode rutiner som sørger for at du slipper sanksjoner som følge av brudd på GDPR-reglene.
Vi har også hatt stor suksess med innføringen av det skybaserte regnskapssystemet PowerOffice Go. Mer enn 200 av kundene våre bruker det, og tilbakemeldingene er at det er enkelt og brukervennlig, samtidig som det gir en bedre oversikt og nærhet til regnskapet ditt. Ta kontakt med oss hvis du ønsker en visning av systemet og alle mulighetene det gir deg.
Vi er her for deg, enten du vurderer å anskaffe deg elbil som firmabil eller er usikker på om du har GDPR på plass, Trenger du hjelp til å få på plass rutiner for innrapportering av skattepliktige personalrabatter, eller har andre spørsmål knyttet til regnskapet ditt, så ta kontakt og vi skal hjelpe deg.